KyIF Ladies hopealle kotiturnauksessa

KyIF Ladies, kotiturnaus syyskuu 2013
KyIF Ladies keltainen Kirkkonummella omassa kotiturnauksessa syyskuussa 2013.

Kirkkonummen Sanomat 09/2013

Kirkkonummen jalkapalloylpeyden KyIF:n naisten harrastajajoukkue emännöi viime lauantaina 16 naisjoukkueen turnausta Heikkilän nurmella. KyIF osallistui omaan turnaukseen kahdella joukkueella, joista keltainen joukkue päätti turnauksen hienosti hopeajuhliin.

Koko päivän kestäneessä turnauksessa pelattiin neljän lohkon alkusarja sekä sijoitusottelut. KyIF:n vankka kokemus turnausten järjestämisestä näkyi jälleen sujuvina käytännön järjestelyinä. Bonuksena syyskesän aurinko helli pelaajia ja yleisöä koko päivän. Buffetista vastasi tällä kertaa KyIF 04 –pojat vanhempineen.
 
Turnauksen voitti aktiivijalkapalloilijoista koostuva ystäväjoukkue TOSS.

Hurjaa kehitystä kahdessa vuodessa

KyIF Ladies perustettiin reilut kaksi vuotta sitten (2011). Monilla joukkueen alkuperäisjäsenillä on jalkapalloa pelaavia lapsia, ja kentän laidalla seisominen houkutteli äidit itsekin kokeilemaan pelaamista. 
- Osa naisista on pelannut nuorena, osa on kokeillut jalkapalloa ensimmäistä kertaa vasta harjoituksissamme, kertoo Lotta Hagelberg, yksi joukkueen alkuperäisjäsenistä. Joukkueen henki on todella hyvä. Kannustamme toisiamme, eikä ollenkaan haittaa, että pelaajamme ovat eri taitotasoilla.

KyIF Ladies –joukkuetta valmentaa seuran valmennuspäällikkö Ionel Armean. Harjoituksissa on hauskaa, mutta jalkapallon perusteita opetellaan tosissaan ja tavoitteellisesti. Porukka jaetaan ryhmiin taitotason mukaan. Näin kaikki saavat juuri sellaista harjoitusta, joka kehittää parhaiten.
 
- Uudet pelaajat ovat edistyneet todella paljon, toteaa Lotta Hagelberg. - Itse rakastan jalkapallon pelaamista, joten odotan innokkaasti aina seuraavaa treeniä. Kunto ja taidot paranevat ja samalla meillä on aina hauskaa.

Uudet pelaajat tervetulleita

KyIF Ladiesissa pelaa tällä hetkellä parikymmentä naista, ja uusia otetaan mukaan jatkuvasti. Joukkueessa on edelleen ”jalkapalloäitejä”, mutta omat lapset tai heidän jalkapalloharrastuksensa ei ole mikään edellytys mukaan liittymiselle. Myöskään jalkapallotaustaa ei tarvitse olla. Iältään pelaajat ovat 30-50 –vuotiaita.
 
Marika Taima aloitti KyIF Ladiesissa keväällä 2013. Jalkapallo on ollut hänen miehensä ja lastensa kautta läsnä perheen arjessa jo pitkään, mutta Marika ei ollut itse pelannut koskaan.
 
- Jännitti tulla mukaan uutena, mutta vastaanotto oli todella hyvä. Heti ensimmäisistä treeneistä alkaen minua on neuvottu ja opastettu. Meitä uusia myös kannustetaan pienistäkin onnistumisista, mikä tuo paljon uutta rohkeutta. Hymyn ja naurun määrä harjoituksissa on uskomaton. Harjoitukset ovat minulle energisoiva tauko arjesta, Taima kertoo.

Teksti: Maria Laine.

Ladyt-turnaus-mitalit-sininen
KyIF Ladies sininen omassa kotiturnauksessa syyskuussa 2013.

Comments